guitar_heroes_01.JPG

Συναυλία του Πειραματικού Κιθαριστικού Συνόλου «Guitar Heroes», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013, στις 9 μ.μ., στο Studio Κοιτώνες (εντός πρώην Στρατοπέδου Κόδρα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συναυλία θα δοθεί με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς.

Το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” είναι ένα μουσικό σύνολο ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, που ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή το Φθινόπωρο του 2009 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για μια δημιουργική και φρέσκια μουσική ομάδα, μια «ορχήστρα δωματίου» που απαρτίζεται αποκλειστικά από κλασικές κιθάρες.

Με αφετηρία την ερμηνευτική ευελιξία της κλασικής κιθάρας και την πλούσια ηχοχρωματική της παλέτα, οι Guitar Heroes ερμηνεύουν ένα πολυσχιδές ρεπερτόριο, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπα έργα της διεθνούς συνθετικής δημιουργίας για κιθαριστικό σύνολο, παρουσιάζοντας ωστόσο και διασκευασμένα έργα (κλασική, τζαζ, ροκ, κινηματογραφική μουσική κ.ά.).

Το σύνολο αριθμεί 10 μέλη, 12 - 45 ετών, ερασιτέχνες κιθαριστές αλλά ενεργοί παραγωγοί πολιτισμού. Η μουσικολόγος και κιθαρίστα Ευαγγελία Παράσχου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνόλου.

Στη συναυλία οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μουσικά από την Ιβηρική Χερσόνησο έως το Βασίλειο του Σαβά, από την Τουρκία έως το Austin και από το ragtime έως το μπαρόκ!