oasth_3.jpg

«Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά. Οι Κασσάνδρες εσωτερικού και εξωτερικού διαψεύδονται κάθε μέρα. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι κατάκτηση για τη χώρα».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ρωτήθηκε, από ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, σήμερα, για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΑΣΘ. «Υπάρχει ένα πολύ χαμηλό εισιτήριο και μία πολύ μεγάλη επιδότηση ενός ιδιωτικού φορέα, που ασκεί κοινωνικό έργο» είπε ο υπουργός υποδομών. Πρόσθεσε ότι «όλη η χώρα, όλοι οι συνάνθρωποί μας πλήττονται», υπονοώντας ότι στον ΟΑΣΘ δεν υπήρξαν αντίστοιχες «θυσίες».

Όπως είπε, ο ΟΑΣΘ «με κοινωνική επιδότηση, δηλαδή με την επιδότηση όλων μας» δεν μείωσε το κόστος λειτουργίας του. «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν τόσο υψηλές αποδοχές. Θα περιμένω τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ να έρθουν στο τραπέζι να συζητήσουν όλα τα ζητήματα με καλή πίστη» πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται τα χρήματα του λαού να μην επενδύονται με εκείνο τον τρόπο που θα επιστρέφουν ένα κοινωνικό αποτέλεσμα. Θα μειώσουμε όλοι τα κόστη όπως οι πιο φτωχοί έλληνες. Αυτό είναι καθαρό, έστω κι αν γίνουμε δυσάρεστοι» είπε, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση του συγκοινωνιακού φορέα ότι πρώτα πρέπει να μειώσει το κόστος λειτουργίας και μετά να ζητήσει μεγαλύτερη επιδότηση.