Ανοίγει σήμερα, ο χορός των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με την πορεία διαμαρτυρίας ενστόλων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 5 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο. Θα ακολουθήσει πορεία ως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.

Όπως είπε, χθες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι υπάλληλοι στα τρία Σώματα Ασφαλείας έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης καθώς έχουν υποστεί μειώσεις 40% στις αποδοχές τους και δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, διότι υπάρχει πρόβλημα και στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Ευθύμιος Αμαραντίδης, πρόσθεσε ότι πολλά από τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι παμπάλαια και αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τμήματα του εξοπλισμού τους.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», δήλωσε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προσωπικού Λιμενικού (ΠΟΕΠΛΣ) Γιώργος Δριβάκος, ενώ ο εκπρόσωπος της ένωσης αξιωματικών Λιμενικού Γιώργος Μακρής και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Αθάνατος, υπογράμμισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή τους σε μισθοφόρους, «διότι εμείς άλλον όρκο δώσαμε», όπως υπογράμμισε και ο κ. Φωτόπουλος.

Οι ένστολοι θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ του Σαββάτου.