Περιβάλλον μεγαλύτερης θεσμικής ασφάλειας στο οποίο τόσο η ΔΕΘ-Helexpo όσο και οι εργαζόμενοί της θα αποδώσουν καλύτερα δημιουργεί η πρόσφατη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε ένα ενιαίο σχήμα. 


Αυτό σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της σημερινής του συνάντησης με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Τον κ. Βενιζέλο συνόδευε αντιπροσωπεία υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε μάλιστα πως η συγχώνευση ήταν αναγκαία, ενώ υπογράμμισε ότι η ταυτότητα της νέας Έκθεσης δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από την ταυτότητα της πόλης. Αναφερόμενος στις εκθεσιακές υποδομές επισήμανε πως η ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου είναι ζωτική ανάγκη για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρέπει να γίνει ευκαιρία σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Η πόλη πρέπει να αγαπήσει το σχέδιο αυτό, το οποίο χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τόσο των φορέων όσο και της κοινωνίας των πολιτών» τόνισε.

Όσον αφορά στην 78η ΔΕΘ σημείωσε πως η προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo να την ξανακάνει έκθεση του ιδιωτικού τομέα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να έχει η ΔΕΘ κάθε χρόνο έναν συγκεκριμένο θεματικό άξονα.   

Την επιθυμία του εθνικού εκθεσιακού φορέα να συμβάλλει με την τεχνογνωσία του στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα στο νέο έτος εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Μίλησε δε για την επανεκκίνηση της Έκθεσης, τους στόχους που ολοκλήρωσε πρόσφατα και τη νέα προσπάθεια διεθνοποίησης που καταβάλλει. 

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας πως θα γίνει ακόμα καλύτερη τα επόμενα χρόνια.