adedy_01.jpg

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα και αύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΟΘ έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σοφίας στις 10.30, ενώ αύριο, Τετάρτη καλεί στη διαδήλωση ενάντια στις ακρότητες και το φασισμό. Η συγκέντρωση της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτήν την πολιτική, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας», δήλωσε, με αφορμή τις αυριανές κινητοποιήσεις, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης εξέφρασε φόβους ότι, ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλες 4.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα και άλλες 11.000 μέσα στο 2014, λόγω διαθεσιμότητας. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι, «σε λίγο δε θα έχουμε εκπαιδευτικό σύστημα αν συνεχιστούν οι απολύσεις των καθηγητών».

Κλειστές και οι Εφορίες

Τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ).

«Ο αγώνας για το σταμάτημα των απολύσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται. Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τις απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

pame_deth_20130906_01.jpg

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο καλούν σε συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, πρώτη μέρα της 48ης απεργίας στο δημόσιο, στις 10.30 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της», σχολίασε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαργιανόπουλος.

Ο κ. Ζαργιανόπουλος πρόσθεσε ότι «είτε κουρευτεί το δάνειο της χώρας, είτε όχι, νέα μέτρα κατά των εργαζομένων ήδη ετοιμάζονται».