epeisodia_fyssas_20130918_01.jpg

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν αρχίσει να καθαρίζουν τους δρόμους της πόλης, μετά τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγη ώρα, στη Θεσσαλονίκη, στις πορείες αριστεριστών και αντιεξουσιαστών με αφορμή τη δολοφονία του ράπερ – ακτιβιστή Π. Φύσσα.

 

Επίσης, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, σβήνουν τις φωτιές που είχαν βάλει κουκουλοφόροι σε κάδους απορριμμάτων, στην πλατεία Καμάρας και στην οδό Αγγελάκη, κοντά στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντριβανίου.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι είχαν πυρπολήσει κι άλλους κάδους, στην οδό Εγνατία, στην Τσιμισκή, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, στην Ερμού και στα Λαδάδικα, φωτιές που αντιμετωπίστηκαν αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η κίνηση στην οδό Εγνατία αποκαθίσταται σταδιακά, αρχής γενομένης από την πλατεία Δημοκρατίας, αυτήν την ώρα (21.56).

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως. Περίπου 250 νεαροί –ως επί το πλείστον- κατέληξαν στην πλατεία Καμάρας, όπου έβαλαν φωτιές στους κάδους και, λίγο αργότερα, αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- 54 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία ξύλινα ρόπαλα που κρατούσαν κάποιοι από τους διαδηλωτές.