Το περίπτερο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα (Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2013) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος των εγκαινίων της εφετινής διοργάνωσης.  


Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, και τον ξενάγησε στο χώρο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο ΥΜΑΘ δήλωσε πως «η παρουσία του πρωθυπουργού στο περίπτερο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, αποδεικνύει περίτρανα την απόφαση της παρούσας κυβέρνησης να δώσει στη Βόρεια Ελλάδα στρατηγικό αναπτυξιακό όραμα. Η Μακεδονία και η Θράκη δεν δικαιούνται να χάσουν άλλες ευκαιρίες».



Μίλησε για το υπουργείο υπογραμμίζοντας ότι «αγωνίζεται να επανεκκινήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη και να τις καταστήσει στρατηγείο επενδύσεων, καινοτομίας και δημιουργικότητας» και κάλεσε όλους τους  Βορειοελλαδίτες που θα περάσουν τις πύλες της ΔΕΘ να επισκεφθούν το περίπτερο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, όπου παρουσιάζονται κειμήλια από το 1912, «για να θυμηθούν την ένδοξη ιστορία του τόπου μας, να ενημερωθούν για τις αναπτυξιακές δράσεις μας και να γνωρίσουν το ρόλο του νέου ΥΜΑΘ, που επανασυστάθηκε με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά».



Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης δώρισε στον πρωθυπουργό έναν φάκελο με αντίγραφα κειμηλίων του 1912.