vouli.jpg

Με έντονες αντιπαραθέσεις με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς απαντώντας στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Μ. Βορίδη, που είχε πει ότι άλλο είναι η ιδεολογία και άλλο η εγκληματική δραστηριότητα.

Ο κ. Παππάς ανακάλεσε από την μνήμη του ένα γεγονός που περιέγραψε ως εξής: «Το 1984 σε συνέλευση εθνικιστών στο Κάραβελ καθόμουν με τον Ν. Μιχαλολιάκο και εμφανίστηκε ένας νεαρός με στολή παραλλαγής, κοντό μαλλί και μιλούσε με τον αρχηγό. Όταν έφυγε ρώτησα τον Ν. Μιχαλολιάκο: «Ποιος είναι αυτός οοο...» και μου απάντησε «Άσ' τον, είναι καλό παιδί των Βορείων Προαστίων. Το θυμάστε κύριε Βορίδη;».

Ο Π. Σιούφας της ΝΔ είπε ότι «βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν στο μπράτσο – όπως ο Ηλ. Κασιδιάρης, στο στήθος και στο μυαλό – όπως ο Χρ. Παππάς – τον αγκυλωτό σταυρό. Όλοι είδαμε τις φωτογραφίες με το τατουάζ του Ηλ. Κασιδιάρη».

«Ο Π. Σιούφας είπε ότι είδε εμένα με τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό. Συνευρέθηκε με εμένα ο κ. Σιούφας; Με είδε γυμνό και δεν το ξέρω;» απάντησε ο Χρ. Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου Χρ. Μαρκογιαννάκη.

«Σταματήστε αμέσως. Επιτέλους. Δεν μας ενδιαφέρει με ποιους συνευρίσκεστε κ. Παππά. Να μιλάτε καλύτερα για τους συναδέλφους σας. Τέτοιου είδους φράσεις δεν γίνονται αποδεκτές δεν ακούγονται ούτε στα χαμαιτυπεία», είπε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

«Είναι εντυπωσιακή η απάντηση που προσομοιάζει με απαντήσεις από άλλες πλευρές όταν τους κάνω κριτική. Επιστροφή προ 30 ετών να συζητήσουμε τα Α ή Β. Δεν θα αποφύγει κανείς την συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Τα θέματα που μας απασχολούν είναι θέματα πολιτικής, ιδεολογίας και δυστυχώς εκτρέπονται και σε ποινικά», απάντησε ο Μ. Βορίδης.

Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης απαίτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή να μη μιλά με άλλους βουλευτές την ώρα που βρίσκεται στο βήμα του Κοινοβουλίου.

Ο Στ. Κοντονής απάντησε αργότερα στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «είστε άθλιοι ναζί και απολογητές του Άουσβιτς και βρωμίζετε την αίθουσα του κοινοβουλίου. Θα απολογηθείτε στα θύματα». Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις βουλευτών. Ο Π. Σιούφας της ΝΔ έκανε λόγο για «υπανθρώπους». 

«Γιατί το προεδρείο επιτρέπει ύβρεις, απειλές εντός του κοινοβουλίου, γιατί δεν το βγάζετε από πρακτικά; Υπανθρώπους μας είπε ο Π. Σιούφας. Πέραμα και Κερατσίνι, φασίστας δεν θα μείνει μας είπε η κομμουνίστρια Λ. Κανέλλη», αντέδρασε ο Μ. Αρβανίτης.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ Στον εισαγγελέα ο δράστης
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ Τι λέει η αστυνομία
ΤΩΡΑ Χαμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επεισόδια και τουλάχιστον 15 προσαγωγές