tsipras_deth_synenteyxi_typoy_20130915_01.jpg

«Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία διήρκησε 40 λεπτά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε με αποφασιστικότητα και συντεταγμένα να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των νεοναζί. «Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στο χάϊδεμα από μερικά ΜΜΕ της Χρυσής Αυγής και να δοθεί τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που νομιμοποιούν την εγκληματική της δραστηριότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή -όπως είπε- δεν επιθυμεί να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Θλίβομαι», ανέφερε και είπε ότι σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας «για να καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής», σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα ζητήσει με την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Κουβέντα για το αβγό του φιδιού

Απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και εκείνος συμφώνησε απολύτως.

«Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν με την έναρξη της συνάντησής τους.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο».

Ανάλογη συνάντηση θα έχει με τον Κάρολο Παπούλια και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η απάντηση Κεδίκογλου

Σε απάντηση στον κ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Εάν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».