Στην κοινωνική δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά πολυτέκνων, συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



Καλεί τους Θεσσαλονικείς να γεμίσουν τις σχολικές τσάντες των παιδιών, συγκεντρώνοντας σχολικά είδη σε δυο εκδηλώσεις: το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά, ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα».

«Καλώ τους συμπολίτες μας να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά την κοινωνική μας ευαισθησία, προσφέροντας σχολικά είδη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Φροντίζουμε για τους μαθητές και την εκπαίδευσή τους, χτίζουμε το μέλλον της χώρας μας σε γερά θεμέλια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη δράσεις θα συγκεντρωθούν: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικοί άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλόκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια, χαρτί Α4, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα μαθητή.

Τα σχολικά είδη θα παραλάβουν υπηρεσιακά στελέχη της ΠΚΜ, εθελοντές της Εθνικής Τράπεζας, της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και εθελοντές των Ενώσεων Πολυτέκνων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρξουν εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.