Για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, ελέω ΔΕΘ, σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη, μετά την παρουσία του στις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου, αυτή τη φορά για να έχει επίσημες συναντήσεις στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. 


Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση, απόψε, στις 7.30 το βράδυ, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Στην ομιλία του αναμένεται να δώσει ειδικό βάρος στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Αναμένεται να πει ότι δεν είναι ευκαιρία για μια μικροπολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά ένδειξη αυτοσεβασμού μιας κοινωνίας που αντιστέκεται.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει ως βασικούς αποδέκτες τους  ευρωπαίους αξιωματούχους. Πάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαράζ δηλώσεων, προϊδεάζουν για σκληρή ομιλία με αιχμή το απεργιακό μπαράζ Σεπτεμβρίου. Αναμένεται, πάντως, να υπογραμμίζει ότι οι θέσεις του κόμματός του όχι μόνο δεν υπονομεύουν το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά ότι είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκές, εφικτές και ρεαλιστικές.

Αναμένεται, πάντως, να είναι μια ομιλία σε προεκλογικά χρώματα, αφού με αυτήν θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε περίπτωση που αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Αύριο, Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ, θα επισκεφθεί τους χώρους της και θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα (φωτογραφία) στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ είχε συνοδευτεί από δεκάδες διαδικτυακά μηνύματα στο Τουίτερ περί... πουκαμίσου Μπέρμπερι. Από το πρωί σήμερα, τα μηνύματα έδιναν κι έπαιρναν. Κάποιος πικρόχολος σημείωσε: "Καλά που είναι ΣΚ κι είναι κλειστά τα σχολεία. Έτσι δε θα κουραστεί το χέρι του αρχηγού να δίνει αυτόγραφα..."