DIMARXEIO_ORAIOKASTRO_01.jpg

Κόντρα έχει ξεσπάσει, στο δήμο Ωραιοκάστρου, μεταξύ της διοίκησης του δήμου και του δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου από τη μία και της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», επικεφαλής της οποίας είναι ο Αστέριος Γαβότσης, από την άλλη.

Αιτία, ένα δάνειο, με επιτόκιο 6,2% και με όριο αποπληρωμής τα δέκα χρόνια.

Το δάνειο εγκρίθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως η διοίκηση του δήμου, στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, παραδέχτηκε πως το θέμα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη «εκ παραδρομής».

«Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι πως μιλάμε για ένα… υποτιθέμενο λάθος της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας όταν το δάνειο έχει ήδη εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του δήμου ενάμιση χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31.07.12 με διατάξεις, οι οποίες αφορούν έντοκα δάνεια. Μήπως κ. Σαραμάντο ήρθε η ώρα να μας πείτε την αλήθεια;», ρωτά σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «Πολιτεία με Όραμα».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εμπαιγμό προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους δημότες», που «έχει ξεπεράσει κάθε όριο», αλλά και για «συνεχή ψεύδη» του δημάρχου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο σύμβουλος της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Θ. Καρύδης, πρότεινε να εισαχθεί, εκ νέου, σε συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο θέμα.