Σήμερα- και όχι αύριο Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά - θα πραγματοποιηθεί τελικά η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

 

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιήσουν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο πρόεδρος του σωματείου τους Θεόδωρος Αλιόγκας, διευκρίνισε ότι η νεότερη αυτή απόφαση ελήφθη, προκειμένου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να συναντηθούν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, προτού αυτός μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στην προσεχή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει ΔΕΘ.

Στόχος είναι να θέσουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στον υπουργό, ώστε ο κ. Καράογλου να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.

Στο πλευρό τους και ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, τη «διαχρονική στήριξη» του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, εξέφρασαν χθες οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Λίτσα Αμμανατίδου, οι οποίες πραγματοποίησαν περιοδεία σε εργοστάσια της πόλης, εν όψει των κινητοποιήσεων για την ΔΕΘ.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΛΒΟ και τις μεθοδεύσεις για απολύσεις εργαζομένων» υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κατά της εκκαθάρισης εν λειτουργία της ΕΛΒΟ
Κρίνεται το μέλλον της ΕΛΒΟ
ΕΛΒΟ Σε συνεχείς κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο