tsimiski_pezodromos_01.jpg

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από εθελοντικές οργανώσεις και το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Λόγω του ότι θα διεξαχθεί Διασυλλογικός Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής (175 χλμ), θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 9 το πρωί και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ποδηλατικού αγώνα χρόνο, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα στην οδό Νικολάου Γερμανού (καθώς η εκκίνηση θα δοθεί από το Λευκό Πύργο) σε Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως, Μοναστηρίου, Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βεροίας και μόνο στο ρεύμα πορείας του αγώνα (ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης) από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Ιωνίας ως το δημοτικό διαμέρισμα Χαλκηδόνας και σε όλο το πλάτος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βεροίας, από τα Κουφάλια ως τα όρια με το νομό Ημαθίας.

Κλειστό το κέντρο από το μεσημέρι

Ecoweek_2012_05.jpg

Το μεσημέρι θα αρχίσουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο». Έτσι, από τις 12 το μεσημέρι, ως τις 8 το βράδυ, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από στις οδούς Εθν. Αμύνης - Εγνατία - Βενιζέλου - Λεωφ. Νίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί και στην οδό Τσιμισκή, στο τμήμα της από την Πλατεία ΧΑΝΘ ως την συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης. Η κυκλοφορία στις οδούς Εθν. Αμύνης - Εγνατία – Βενιζέλου – Λεωφ. Νίκης θα διεξάγεται κανονικά.

Συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ

oasth_4.jpg

Η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων (Ο.Α.Σ.Θ.) στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως. Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι, στην “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχει, σήμερα και ο ΟΑΣΘ. Ο Οργανισμός, από το μεσημέρι, ως τις 4 το απόγευμα, θα μεταφέρει χωρίς εισιτήριο το κοινό, σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές.

Τι συμβουλεύει η Τροχαία

Από την τροχαία, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών που θα κινούνται στο κέντρο της πόλης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των ποδηλατικών αγώνων.

Οκτάωρο δωρεάν πάρκινγκ

Συμμετοχή και από την ΔΕΘ – Helexpo, στον εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Ο εκθεσιακός φορέας διαθέτει, από το μεσημέρι, ως τις 8 το βράδυ, δωρεάν, το χώρο πάρκινγκ της οδού Αγγελάκη.