Στις 9 Οκτωβρίου αρχίζουν φέτος τα μαθήματα της Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα σήμερα, Δευτέρα, θα γίνει η πρώτη ενημερωτική συνάντηση.


Η Σχολή, που έχει γίνει θεσμός στην εκπαίδευση που αφορά την έρευνα, τη διάσωση και την παροχή Α’ Βοηθειών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ένταξη ενός εθελοντή στην Οργάνωση, ενώ τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι μαθητές παρακολουθούν μια σειρά μαθημάτων, ενώ με το πέρας της Σχολής μπορούν να ενταχθούν σε ένα από τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (τμήμα Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Α’ Βοηθειών, Αντιμετώπισης Καταστροφών και Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης). 

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν Πρώτες Βοήθειες, Προσανατολισμό, Βασικές Αρχές Επιβίωσης, Τηλεπικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Ναυαγοσωστικές Διαδικασίες, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Αεροδιάσωση, Οργάνωση Επιχειρήσεων και Υποστήριξη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (19:00 – 21:00) σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονία, ενώ τα σαββατοκύριακα θα γίνονται πρακτικές εκπαιδεύσεις σε ορεινές περιοχές (Χορτιάτης, Παγγαίο, Όλυμπος). Η διάρκεια της σχολής εκπαίδευσης είναι έξι εβδομάδες και η επιτυχής αποφοίτηση συνοδεύεται από βεβαίωση.

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση εν όψει της νέας σχολής θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 16/09, στις 19:00 μμ., στα γραφεία της Οργάνωσης (Εμ. Παππά 5, Βούλγαρη).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310-310649 (9:00-17:00) και 6945637983.
Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο e-mail inform@hrt.org.gr.