Το έργο «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο

εκδηλώσεων που οργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θερμαϊκού και οι Δημοτικές Περιβαλλοντικές Πολιτιστικές Αθλητικές Κοινωνικές Υπηρεσίες (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) Δήμου Θερμαϊκού.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντέρ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, τα σκηνικά η Άση Δημητρολοπούλου, τα κοστούμια οι Άση Δημητρολοπούλου - Ελένη Δουνδουλάκη, τους φωτισμούς ο Στράτος Κουτράκης.

Πρωταγωνιστεί η Υρώ Μανέ. Μαζί της οι: Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα, Μαρία Γίτσα.