ÌÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò Ý÷ïõí óõãêåíôñùèåß óôá ãñáöåßá ôçò ôïðéêÞò ïñãÜíùóçò óôçí ïäü ÊáæáíôæÜêç óôçí ðåñéï÷Þ ôùí äéêáóôçñßùí êáé ðáíçãõñßæïõí ìåôÜ ôçí áíáêïßíùóç ôùí áðïôåëåóìÜôùí áðü ôá exit polls ãéá ôéò åðáíáëçðôéêÝò âïõëåõôéêÝò åêëïãÝò. Èåóóáëïíßêç, ÊõñéáêÞ 17 Éïõíßïõ 2012. ÁÐÅ ÌÐÅ/PIXEL

Την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις μονάδες, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καταγράφει νέα δημοσκόπηση, της εταιρίας Alco για το Newsit.gr.

Η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81% εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος, ενώ το 69% διατυπώνει την πεποίθηση ότι είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% (21% έναντι 19,2%).

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.