paok_saxtier_2_1_20130920_01.jpg

Θα ήταν κρίμα κι άδικο αν ο ΠΑΟΚ έχανε αυτό το παιχνίδι. Ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του σε όλη τη διάρκεια του ματς. Χρειάστηκε, όμως, να φθάσει στο… αμήν, για να πάρει το τρίποντο και να ανοίξει με νίκη το εφετινό Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ο Στέφενς ανακάτεψε την τράπουλα, ψάχνοντας άγνωστο τι, με αποτέλεσμα στο α μέρος ο ΠΑΟΚ να ΄χει την υπεροχή, όμως αυτή να παραμένει άκαρπη. Η μπάλα έφθανε με δυσκολία στην περιοχή κι ο Στοχ, που ήταν στη χειρότερή του μέρα απόψε, δεν μπορούσε ούτε να σουτάρει, ούτε να ξεφύγει. Ελάχιστες κάθετες πάσες πέρασαν (από τον Λούκας) και όλες μα όλες προκαλούσαν προβλήματα στους Αζέρους.

Θα περίμενε κανείς ότι στο β μέρος ο ΠΑΟΚ θα πετύχαινε ένα γρήγορο γκολ. Τα πράγματα, όμως, ήρθαν ανάποδα. Ο σφύριξε πέναλτι που δε θα το έδινε ούτε ο πρόεδρος της Σαχτιέρ, που μετατράπηκε σε γκολ από τον Κάνιας κι ο Δικέφαλος έμεινε πίσω στο σκορ.

Οι αλλαγές, όμως, ήταν χρυσάφι. Ο Σαλπιγγίδης έδωσε πνοή στην ομάδα και ξύπνησε τους κοιμισμένους συμπαίκτες του, αφού ούτε το δοκάρι του Λάζαρ το είχε καταφέρει. Ο Λίνο έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, στέλνοντας σέντρες που οι ψηλοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν… έβλεπαν. Ο Βούκιτς μπήκε με μια αποστολή: Να βάλει το νικητήριο γκολ. Το κενό που δημιουργήθηκε από την αποβολή του Ποριβάεφ του έδωσε το χώρο που έψαχνε. Αυτό ήταν το τρίγωνο της επιτυχίας του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έσπασε την παράδοση που τον θέλει να χάνει σε άδεια Τούμπα, να μην κερδίζει σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα και να μην γυρίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τρία στα τρία… Καθόλου άσχημα.

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής / Βοηθοί: Φοτρέλ (Γαλλία) / Γκρινγκόρ (Γαλλία), Στιαν (Γαλλία)

ΠΑΟΚ (Τον Λόκχοφ): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης

Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνας, Βίτσιους, Φινοτσένκο (81' Μπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς)

Γκολ: Αθανασιάδης 75', Βούκιτς (90+) Κάνας 49' πεν.

Κίτρινες κάρτες: Τζιόλης 64', Ποριβάεφ 37', Ταράσοφ 79'

Κόκκινες κάρτες: Ποριβάεφ 87'