froutakia_02.jpg

Στο εδώλιο θα καθίσουν 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, για συμμετοχή σε κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε καταστήματα με «φρουτάκια», στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι 15 κατηγορούνται, κατά περίσταση, για για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα και μια σειρά από άλλα αδικήματα. Με το ίδιο βούλευμα απαλάσσονται άλλα 20 άτομα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ύστερα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για το διάστημα 2007 έως 2010, οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απέτρεπαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια».

Μάλιστα, για την υπόθεση προφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, μετά την απολογία του σε ανακριτή, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατά το παραπάνω διάστημα υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες.