Νέος γύρος 1453 προσλήψεων ανοίγει για τον περίφημο «ενδιάμεσο» ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Δημοσιεύτηκε αργά χθες το απόγευμα στη «διαύγεια» η προκήρυξη για την πρόσληψη 1453 υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων. 


Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υπάλληλοι αυτοί θα στελεχώσουν τον ενδιάμεσο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν δίμηνη σύμβαση έργου και θα απασχοληθούν μέχρι να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.

Την περασμένη Πέμπτη, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα πραγματοποίησαν εργασιακή συνέλευση στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οδό Στρ. Καλλάρη 5. Εκεί αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην απομακρυνθούν από τους στόχους τους, όπως αυτοί είχαν καθοριστεί στην προηγούμενη συνέλευσή τους: Θα συνεχίσουν, με την αποχή τους, την προσπάθεια να ακυρώσουν το διαγωνισμό τον οποίο θεωρούν ψευδεπίγραφο, ενώ είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα κτίρια της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν να εκπέμπουν πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η πλειοψηφία των εργαζόμενων καταφέρθηκε κατά της προσπάθειας μέρους των συμβούλων της διοίκησης, με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, μαζί με δυο εργαζόμενους στην ΕΡΤ (η μία είναι πρώην βουλευτής), που είχαν επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες, χωρίς να διαθέτουν την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.