xartis_epikindinotitas_20130810_01Αλλάζει το τοπίο του καιρού, σύμφωνα με τη σημερινή (Παρασκευή 9-8-2013)  πρόγνωση των μετεωρολόγων του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

 

Έτσι, από αύριο το πρωί στη Δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική Μακεδονία και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8-9 το βράδυ, όπου θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ύφεση μέχρι τις 11-12 το βράδυ, οπότε και αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα, που επεκτείνονται και στην Ανατολική Μακεδονία, στο Νομό Θεσσαλονίκης (και στην πόλη της Θεσσαλονίκης), στα παράλια της Πιερίας, στο νομό Χαλκιδικής, στα παράλια του Νομού Σερρών, στο Νομό Καβάλας και στη Θάσο.

Τα φαινόμενα θα σταματήσουν μέσα στη νύχτα.

Στη Θράκη δεν αναμένεται η εκδήλωση ιδιαίτερων φαινομένων.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, για αύριο Σάββατο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα, όμως, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, τρία με τέσσερα Μπορόφ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα υπάρχει μικρή πτώση θερμοκρασίας και θα υπάρχουν τα υπολείμματα των φαινομένων στη Μακεδονία (νεφώσεις κατά διαστήματα με μεμονωμένα φαινόμενα)

Από την Δευτέρα αναμένεται, εκ νέου, βελτίωση του καιρού.

Όσον αφορά τον κίνδυνο για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, είναι υψηλός στην περιοχή του Δασαρχείου  Αλεξανδρούπολης , του Δασαρχείου Σουφλίου και στη Σαμοθράκη.

xartis_epikindinotitas_20130810_01