ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ Απαιτείται ποινική διερεύνηση για το θέμα του ΟΠΑΠ

Εφόσον η ίδια η κυβέρνηση έκρινε ότι ο κ. Σταυρίδης είχε αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον αγοραστή του ΟΠΑΠ κ. Μελισσανίδη, θα πρέπει να διερευνηθεί και ποινικά η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Αυτο επισήμανε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.


Στις δηλώσεις του για το γνωστό θέμα που προέκυψε με τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και την παραίτηση του τελευταίου –μετά από παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα- ο κ. Αρσένης (είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αποχώρησε) υποστήριξε πως «γίνεται προφανές ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι ο κ. Σταυρίδης είχε αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον αγοραστή του ΟΠΑΠ κ. Μελισσανίδη. Δεν θα πρέπει να εξετασθούν άμεσα τυχόν ποινικές παραβάσεις κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ; Δεν θα πρέπει να διερευνηθούν ποινικά όλες οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ. Σταυρίδης; Δεν θα πρέπει να διερευνηθεί αν και άλλοι υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ είχαν αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον κ. Μελλισανίδη ή άλλους αγοραστές», αναρωτήθηκε; Και πρόσθεσε: 

«Ο κ. Σταυρίδης πριν διοριστεί πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πρόεδρος της προς ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ. Η μομφή προς το πρόσωπό του από την κυβέρνηση αφήνει σκιές και πάνω στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας. Μας επισημαίνει το καθεστώς αδιαφάνειας με βάση το οποίο προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών μονοπωλίων. Δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα που χρήζουν άμεσα απάντησης. Η κυβέρνηση πρέπει ευθαρσώς να ανακοινώσει τους λόγους της απόλυσης του κ. Σταυρίδη», κατέληξε.

Σχόλια