Πονοκέφαλος για τον Χουμπ Στέφενς. Μετά την αποψινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Ολλανδός τεχνικός έπρεπε να διαλέξει 18άδα, με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

 

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Χουμπ Στέφενς ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στην Τούμπα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο και είναι οι εξής:

Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Κατσικάς, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν στη Ν. Μεσημβρία στις 9:30.

Χωρίς Ντιέ και Σολτάνι η Ξάνθη

Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της SKODA Ξάνθης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το Σάββατο (17/08, 21.30).

Ο τεχνκός της ακριτικής ομάδας Νίκος Καραγεωργίου ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν είναι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χοσέ Τσέμα, Δημήτρης Κυριακίδης.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαρτίνιο Παΐτο, Μανώλης Μπέρτος, Δημοσθένης Μπαξεβανίδης, Δημήτρης Κομεσίδης, ΔημήτρηςΓούτας, Στίβεν Γκοχουρί, Σπύρος Βάλλας.
ΜΕΣΟΙ: Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν, Λέιτε Μαρσελίνιο, Θεόδωρος Βασιλακάκης, Πέτρος Μάνταλος, ΑργύρηςΜπαρέττας, Παναγιώτης Τριάδης, Κώστας Φλίσκας, Νικολά Μαρίν.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κάρλος Σομπράδο Κάλβο, Εστεμπάν Σολάρι, Αντώνης Ράνος.

Ο Σερζ Ντιέ είναι τιμωρημένος ενώ ο Καρίμ Σολτάνι έχασε αρκετές προπονήσεις και μαζί με τους Μιχάλη Ζαρόπουλο, Θανάση Γκαραβέλη, Κίμωνα Παπαδιώτη, Κώστα Τσαμούρη, Θεόδωρο Τορομανίδη, Αντώνη Τσιάρα, Ντανιέλ Κούτεφ, Στέλιο Νάκα και Ιάσωνα Παπαδημητρίου έμειναν εκτός αποστολής.

Η προϊστορία

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ωστόσο οι τρεις απ’ τις τέσσερις προηγούμενες ήταν με γηπεδούχο την Ξάνθη (2-2 το 1995-96 και νίκες με 1-0 για τους γηπεδούχους το 2005-06 και το 2007-08). Στη μοναδική πρεμιέρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος είχε πανηγυρίσει τη νίκη (1-0) πριν από δύο χρόνια χάρη σε γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια (φωτογραφία).

Συνολικά σε 54 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων για όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει 31 νίκες, 10 ισοπαλίες και 13 ήττες, οι τρεις εκ των οποίων στο γήπεδο της Τούμπας.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει κερδίσει το πρώτο και το τελευταίο μέχρι τώρα ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο τον Ιανουάριο του 1990, στην πρώτη χρονιά της ακριτικής ομάδας στην μεγάλη κατηγορία (0-1 με σκόρερ τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ Χάρη Μπανιώτη) και το τελευταίο, πέρυσι και πάλι τον Ιανουάριο και πάλι με 0-1 (Ονουάτσι). Στο ενδιάμεσο διάστημα η Ξάνθη είχε πανηγυρίσει ακόμη μια νίκη, την περίοδο 2007-08 όταν και πάλι σε ματς για τον Β’ γύρο του πρωταθλήματος επικράτησε και πάλι με 0-1 (Ρατζίνσκι) του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όπως είναι λογικό τη μερίδα του λέοντος στις νίκες στο ζευγάρι ΠΑΟΚ – Ξάνθη τις έχει ο Δικέφαλος: Συνολικά 31 και ως γηπεδούχος 20 (17 για το πρωτάθλημα και 3 για το Κύπελλο).

Οι τελευταίες νίκες του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης πάντως, είναι με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, ενώ η ακριτική ομάδα δυσκολεύει αρκετά τον Δικέφαλο…Για την ακρίβεια, από τον Μάρτιο του 2002 και σε 12 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ μετράει 8 νίκες με 1-0, μία νίκη με 2-1, μία ισοπαλία 1-1 και δύο ήττες με 0-1!

Στο παρελθόν πάντως, υπήρξαν αναμετρήσεις στις οποίες ο ΠΑΟΚ πρόσφερε θέαμα. Η ευρύτερη νίκη του Δικέφαλου ήταν το 5-0 τον Δεκέμβριο του 1999 με δύο γκολ των Φρούσου και Σάμπρι και ένα του Φρατζέσκου, σε ένα ματς που διεξήχθη χωρίς φιλάθλους, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος, ενώ τον Μάιο του 1997 και τον Οκτώβριο του 1992 ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1 της Ξάνθης.

Το βίντεο

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοίμασε το παρακάτω βιντεο, με θέμα: “Ακόμη και για το μεγαλύτερο ταξιδι, υπάρχει το πρώτο βήμα”… Απολαύστε το: