Αντίθετοι, στην οικονομική βοήθεια της Χρυσής Αυγής προς τη ΜΚΟ Αρκτούρος, δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, δηλώνουν ότι γνωρίζουν «το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο βιώνουν οι περιβαλλοντικές και οι άλλες ΜΚΟ», προσθέτουν, όμως, ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

 

Ειδικά για τον Αρκτούρο, αναφέρουν ότι «δεν είναι δυνατό μια δραστήρια και καταξιωμένη οργάνωση, όσα οικονομικά προβλήματα κι αν έχει, να προσφέρει άθελά της άλλοθι σε αυτούς που κακοποιούν το περιβάλλον ή εκφράζουν ανοικτά ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραδέχονται πως «ο “Αρκτούρος” δεν έχει ευθύνη για όσους ανταποκρίνονται στο καλέσμά του για οικονομική βοήθεια σε δημόσια ανακοινωμένο λογαριασμό. Οι νεοναζί είναι που θέλουν να ρετουσάρουν το αντικοινωνικό τους πρόσωπο με κρατικό χρήμα και πλασάρουν επικοινωνιακά την παραμικρή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, παρουσιάζοντας ένα δήθεν ανθρωπιστικό -και τώρα φιλοπεριβαλλοντικό- προφίλ, για να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν μέρος των πολιτών. Η αποδοχή του ποσού όμως από τον “Αρκτούρο”, μετά την αποκάλυψη και την επικοινωνιακή του εκμετάλλευση από τη Χρυσή Αυγή, είναι και αυτή μια πολιτική επιλογή και ιδεολογία. Λένε πως και ο Χίτλερ ήταν φιλόζωος αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο αποκρουστικό και επικίνδυνο και για τους ανθρώπους και για τα ζώα», τονίζουν.

Καλούν, δε, τη ΜΚΟ, να μην αποδεχτεί την υποκριτική –όπως τη χαρακτηρίζουν- οικονομική βοήθεια, ως «μια συμβολική κίνηση, που θα εξασφαλίσει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή και στήριξη από την κοινωνία και μάλιστα από εκείνο το τμήμα της το οποίο αγωνιά πραγματικά για το μέλλον της άγριας φύσης αλλά και το δικό της».