Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του μετώπου των ιδιωτικοποιήσεων το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός φαίνεται πως θα προηγηθεί εκείνου για τον ΟΛΠ.

 

Αυτό υπογραμμίζει, σε σημερινό της ρεπορτάζ, η Καθημερινή της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι, προς το παρόν, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο ιδιωτικοποίησης, αν, δηλαδή, διαθέσει σε επενδυτές το σύνολο του λιμανιού, ή αν παραχωρήσει μέρος των δραστηριοτήτων. Πάντως, ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. (που διετέλεσε και γραμματέας σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ κι έχει στενές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο) έχει δηλώσει την προτίμησή του στη δεύτερη λύση, την παραχώρηση, δηλαδή, δραστηριοτήτων σε επενδυτές κι όχι την πλήρη παραχώρηση του λιμανιού.

Η υπόθεση του ΟΛΠ καθυστερεί για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, αναφορικά με την πρόθεση της τελευταίας να προβεί σε νέα επένδυση ύψους 226 εκατ. ευρώ, για την επέκταση του δυτικού τμήματος του Προβλήτα ΙΙΙ, με αντάλλαγμα την αναστολή της καταβολής ελάχιστου ανταλλάγματος για κάποια χρόνια. Έτσι, όλα δείχνουν ότι… ήρθε η ώρα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Άλλος ένας λόγος που θα φέρει τον ΟΛΘ στο επίκεντρο είναι η διαπίστωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι το λιμάνι της συμπρωτεύουσας έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών. Στη μελέτη σκοπιμότητας αναφέρει ότι οι βασικοί λόγοι για το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η γεωγραφική θέση του λιμανιού, που θεωρείται «πύλη» για τα Βαλκάνια, τα περιθώρια ανάπτυξής του, τα θετικά οικονομικά του στοιχεία και οι καλές προσβάσεις και υποδομές του.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ έχουν εκφράσει κυρίως στρατηγικοί επενδυτές από την Ασία-Άπω Ανατολή(οι Κινέζοι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πύλη εισαγωγής των κινεζικών εμπορευμάτων στην Ευρώπη), αλλά και την Ε.Ε..

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την παραχώρηση της δραστηριότητας διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δευτερευόντως και για την παραχώρηση της δραστηριότητας γενικού φορτίου. Ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «μεγάλοι και συγκεκριμένοι επενδυτές θα εξέταζαν τη συμμετοχή τους σε διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του συνόλου του μεριδίου του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΘ».