18f1xr3stiliΠερισσότεροι από 500 μουσικοί από επτά ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δώσουν ραντεβού από αύριο 22 έως και τις 25 Αυγούστου στο δήμο Δέλτα όπου και θα πραγματοποιηθεί το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Πέμπτη 22/8 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου, με τη σκηνοθεσία να υπογράφουν η Ρίτα και ο Γιάννης Πουταχίδης. Και η αυλαία θα πέσει στον ίδιο χώρο στις 25/8 και ώρα 21.00, ενώ θα προηγηθεί στις 19.00 ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παίξουν τα ακόλουθα σχήματα:

  • Ορχήστρα Πνευστών Totkomlos –Ουγγαρία (στη Χαλάστρα στις 23/8 και στη Σίνδο στις 24/8)
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης (στη Σίνδο στις 23/8)
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων (στη Σίνδο στις 23/8)
  • Ορχήστρα πνευστών ¨ Lovech ¨ - Βουλγαρία (στη Χαλάστρα στις 23/8 και στη Σίνδο στις 24/8)
  • Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας (στη Χαλάστρα στις 23/8 και στη Σίνδο στις 24/8)
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας (στη Σίνδο στις 23/8)
  • Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα (στη Σίνδο στις 22/8).

Ο δήμαρχος δήμου Δέλτα κ. Γεώργιος Γλώσσης αναφέρει σε σημείωμά του: «Οι προσδοκίες μας για το επίπεδο και της φετινής διοργάνωσης είναι μεγάλες και οι απαιτήσεις αυξημένες. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι συμμετέχουν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να ανταποκριθούν και ενώνοντας τις νότες τους, να μας κάνουν κοινωνούς και συνεπιβάτες σε ένα μελωδικό ταξίδι, με σκαρί φτιαγμένο από μουσικούς τεχνίτες, που ξέρουν να μετουσιώνουν κάθε φορά τα ομορφότερα συναισθήματα σε δημιουργικές δράσεις».

18f1bxr2stili«Άποψή μας είναι ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι διέξοδος, είναι έκφραση, είναι δημιουργία. Σταθερά προσανατολισμένοι στην αρχή αυτή, κάνουμε κάθε χρόνο τις αναγκαίες προσαρμογές ώστε οι μεγάλοι θεσμοί του πολιτισμού μας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών να συνεχίζονται απρόσκοπτα», τονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κοινωνικού Οργανισμού δήμου Δέλτα κ. Θεόδωρος Δαλακούρας.

Και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Μίλτος Πολυχρονίδης εστιάζοντας στη σημασία της τέχνης αναφέρει ότι «μπορεί και καταφέρνει να μείνει αλώβητη στις δυσκολίες, να δείχνει διεξόδους και να συμπαραστέκεται στις δύσκολες κοινωνικές διαδρομές».

Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρχει προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή των διοργανωτών του Φεστιβάλ είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE.

* Το Διεθνές Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ. ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.