papoulias_dekapentavgoustos_01.jpg

Το «παρών» στις λατρευτικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου θα δώσει σήμερα η πολιτειακή και  πολιτική ηγεσία της χώρας. Αν θέλετε (ή… δε θέλετε) να βρείτε μπροστά σας κάποιον πολιτικό, συμβουλευτείτε τη λίστα:

 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επέλεξε να εκκλησιαστεί, φέτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου Λευκάδας.

Στην Πύλο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Μεσσηνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι στη Σκόπελο, για ολιγοήμερη ανάπαυλα με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Μουντέ στην Ικαρία.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Λιβαδειά, Βοιωτίας.

Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στην Τήνο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, και στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ο υφυπουργός Ενέργειας, Μάκης Παπαγεωργίου.