«Όλη τη μέρα σήμερα μπαίνουμε και βγαίνουνε στα σπίτια. Κουνάει συνέχεια και δεν μπορεί να νιώθει κανείς ασφαλής». Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Δρυμαίας Φθιώτιδας Βασίλης Μανδώνης.

 

Η σεισμική δραστηριότητα από το πρωί σήμερα ήταν ιδιαίτερα έντονη. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί ήδη δύο σεισμοί μεγέθους 4 Ρίχτερ ο καθένας και άλλοι δύο, λίγο μικρότεροι.  

«Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες είχαν ηρεμήσει τα τελευταία 24ωρα. Σήμερα όμως τα φόρτωσαν και φεύγουν» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μανδώνης, προσπαθώντας να περιγράψει την ανησυχία των κατοίκων.

«Έχουν περάσει 11 μέρες από τα 5.1 Ρίχτερ και δεν μπορούμε να θεωρούμε φυσική εξέλιξη τα τεσσάρια στην περιοχή» αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας λίγη ώρα μετά και το δεύτερο τεσσάρι που σημειώθηκε 20 λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ. Ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας επαναλαμβάνει πως «από την αρχή της σεισμικής δραστηριότητας έχω σημειώσει πως έχει συσσωρευτεί αρκετή ενέργεια στην περιοχή μιας και ο τελευταίος σεισμός χρονολογείται το 2008». Ο ίδιος υπογραμμίζει με έμφαση πως «τα τεσσάρια μετά από τόσες μέρες δεν είναι φυσική εξέλιξη. Ας ελπίσουμε ότι η συσσωρευμένη ενέργεια της περιοχής θα εκτονωθεί με αυτόν τον τρόπο».

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι περιμένουν να επανέλθουν από αύριο τα συνεργεία των μηχανικών για να προχωρήσουν σε δευτεροβάθμιο έλεγχο. Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα έγιναν και νέες αιτήσεις για καινούργιες ζημιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων οι αυτοψίες θα ξεπεράσουν τελικά τις 1400. Μάλιστα μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για να κατοικούνται και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην μένουν μέσα σε αυτά.