Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγούνται, αυτήν την ώρα,  οι 13 συλληφθέντες, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Τρίτης προκάλεσαν φθορές σε λεωφορεία και εκδοτήριο του ΟΑΣΘ, αλλά και στη βάση του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η πράξη τους ήταν μια πράξη διαμαρτυρίας, για το θάνατο του Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι –του 19χρονου που, για ένα εισιτήριο, έχασε τη ζωή του.

Οι συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.  Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας “Ζ” επειδή ανέγραψαν συνθήματα σε προτομή αγάλματος και σε οκτώ λεωφορεία, δύο στάσεις και σε σταθμαρχείο του ΟΑΣΘ. 

Αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες έχουν καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καθημερινές συγκεντρώσεις στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, με αφορμή "το τραγικό περιστατικό και την κρατική καταστολή που ακολούθησε", όπως αναφέρεται στο κείμενο τηςΑνοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου. 

Σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) καλεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Η συγκέντρωση για την κινητοποίηση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου και γίνεται ενάντια στον  άδικο χαμό του 19χρονου άνεργου νέου στο Περιστέρι κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων στο τρόλεϊ της γραμμής.