Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα είναι αυτό που αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, για το πόσοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση για επαναπρόσληψη στο νέο φορέα. 

Όπως είπε, από την πρώην ΕΡΤ έχουν γίνει πάνω από 1.000 αιτήσεις εργαζομένων και ότι στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης θα απασχοληθεί το 80% των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ο αριθμός είναι ενδεικτικός του τι επικρατεί στην αγορά εργασίας στα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει μέσον που να προσλαμβάνει και, στην πλειοψηφία τους, καλύπτουν τα κενά με αποφοίτους σχολών που θέλουν να κάνουν, κάπου, την πρακτική τους, ή (σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις) με... εθελοντές!

Στην πρόσφατη εργασιακή συνέλευση της ΕΤ3, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη νομιμοποιήσουν τις ενέργειες της κυβέρνησης, με το να μην καταθέσουν αίτηση για πρόσληψη. Ήταν, όμως, μάλλον κοινό μυστικό ότι, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, αρκετοί θα ήταν εκείνοι που θα υπέβαλαν αιτήσεις.

Όσον αφορά την πρόσληψη στο νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης, ο υπουργός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega Channel, είπε ότι θα γίνουν με μοριοδότηση, δίνοντας προτεραιότητα στους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ. «Η διαδικασία θα γίνει εντός Αυγούστου, οπότε και θα γίνει εκπομπή προγράμματος με ενημερωτικές εκπομπές» τόνισε.

Διευκρίνισε ότι σε κάποιες κατηγορίες ίσως υπάρξει κάποια εξαίρεση στη διαδικασία προσλήψεων, όπως στους τεχνικούς για την κάλυψη του Champions League κι ότι στη νέα προκήρυξη για προσλήψεις υπάρχει πρόνοια και για τα περιφερειακά ραδιόφωνα, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί στην πρώτη προκήρυξη, λόγω του περιορισμένου μεγέθους της Κατεχάκη.