italia-leoforeio-epese-gefura-nekroi_20130729_01Στους 38 ανέρχεται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ιρπίνια της νότιας Ιταλίας, όταν λεωφορείο έπεσε στο κενό από οδογέφυρα ύψους τριάντα μέτρων.

Οι δέκα επιζήσαντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από λάστιχο που έσκασε τη στιγμή που το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα.

Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στην Νάπολη.

Πριν πέσει στην χαράδρα, το λεωφορείο συγκρούστηκε με άλλα οχήματα.

Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλίσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Σε ένδειξη πένθους ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα που βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

Δείτε το βίντεο από το Ρόιτερς: