ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 

Σε νέα αντεργατική ενέργεια προχώρησε, σήμερα, ο εκδότης του Μέτροσπορ, Π. Ανδρώνης. Ο εκδότης που χρωστά στους εργαζόμενούς του πάνω από πέντε μισθούς στον καθένα, προχώρησε, σήμερα το μεσημέρι στην απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου, Κλ. Καρκανιά.

Να σημειωθεί ότι ο Π. Ανδρώνης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης κινητοποίησης των εργαζομένων στην εφημερίδα και το ραδιόφωνό του, στράφηκε εναντίον τους, προσφεύγοντας στο Πρωτοδικείο. Την ίδια στιγμή, έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μεγάλες μειώσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει πως  ο Π. Ανδρώνης "πρώτα εκβιάζει τους απλήρωτους εργαζόμενούς του να υπογράψουν  συμβάσεις με μειωμένες αμοιβές και κατόπιν τους απολύει, ώστε να πληρώσει τη μικρότερη δυνατή αποζημίωση". Το δ.σ. της Ένωσης δηλώνει "αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Ανδρώνη και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων".
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport από τις 15.00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου ως τις 15.00 της Δευτέρας 22 Ιουλίου.

Ανανέωση

Τελικά, το βράδυ, ο εκδότης του Μέτροσπορ πήρε πίσω την απόλυση. Όπως ενημέρωσε, γραπτώς, την ΕΣΗΕΜ-Θ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων παρέμεινε στη θέση του. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Συντακτών ανακάλεσε τη 48ωρη απεργία στο φύλλο.