monteith_01.jpg

Νεκρός, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Βανκούβερ, τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε, το πρωί, ο Κόρι Μοντέιθ, Καναδός πρωταγωνιστής της δημοφιλούς νεανικής σειράς Glee. Ήταν 31 ετών…

 

Ο Μοντέιθ, που ερμηνεύει το ρόλο του Φιν, επρόκειτο να κάνει τσεκ άουτ σήμερα το πρωί. Όταν καθυστέρησε, το προσωπικό του ξενοδοχείου τον αναζήτησε, για να τον βρει νεκρό στο πάτωμα της σουΐτας που είχε νοικιάσει, στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ιατροδικαστής, όμως δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του. Η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει τη Δευτέρα και τότε θα ανακοινωθούν περισσότερα.

monteith_660.jpg

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Βανκούβερ περιορίστηκε να εκφράσει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου Μοντέιθ, να δηλώσει θαυμαστής της σειράς που, όπως είπε, παρακολουθούσε με τις κόρες του και να προσθέσει πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα».

Η αστυνομία πήρε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, από όπου προκύπτει ότι ο ηθοποιός, νωρίτερα το βράδυ, βρισκόταν στο δωμάτιο με πολλούς φίλους του. Κάποια στιγμή η παρέα έφυγε για νυκτερινή διασκέδαση κι ο Μοντέιθ επέστρεψε μόνος του (όπως προκύπτει και από τα ίχνη στη μαγνητική κλειδαριά της σουΐτας). Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, είχε περάσει αρκετή ώρα από τη στιγμή που πέθανε ο άτυχος ηθοποιός ως την ώρα που το προσωπικό του ξενοδοχείου ανακάλυψε το πτώμα του.

Ο ατζέντης του 31χρονου ηθοποιού δήλωσε πως «όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγική απώλεια». Επιβεβαίωσε, απλά, την είδηση του θανάτου του, χωρίς λεπτομέρειες.

monteith_lea_michele_02.jpg

Ο Κόρι Μοντέιθ, πριν περίπου έναν χρόνο, είχε παραδεχτεί δια του ατζέντη του ότι αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού –για άλλη μία φορά. Μάλιστα, τότε είχε ειπωθεί πως βρισκόταν στο στάδιο της απεξάρτησης.

Ο αδικοχαμένος ηθοποιός, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι, στην ηλικία των 19 αντιμετώπιζε προβλήματα με χρήση ουσιών. Μάλιστα είχε τονίσει πως δε θέλει να μιλά γι αυτά «επειδή δημιουργείται στρεβλή εικόνα σε παιδιά που παρακολουθούν τη σειρά ότι, παρά τη χρήση ουσιών, μπορούν να καταφέρουν ό,τι θέλουν. Εγώ το βλέπω σα να μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία», είχε πει.

Ο Μοντέιθ διατηρούσε δεσμό με τη συμπρωταγωνίστριά του Λία Μίτσελ.

monteith_lea_michele-660.jpg