«Ακούμε μόνον φήμες και δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση. Αυτό ζητήσαμε από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, με τον οποίο συναντηθήκαμε, σήμερα», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Θωμαΐδης. 


Για το θέμα της τυχόν ιδιωτικοποίησης της εταιρίας είπε πως «ζήσαμε την ιδιωτικοποίηση το 2000, με τον κ. Μυτιληναίο, που ήρθε, πήρε και έφυγε αφήνοντας συντρίμμια». Όσο για το αν η ΕΛΒΟ είναι βιώσιμη, απάντησε ότι «αυτήν τη στιγμή, η κουτσουρεμένη ΕΛΒΟ κατασκευάζει 350 φορτηγά για την Κύπρο, αλλά και αρματοφορείς του ελληνικού στρατού. Έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής εννέα χάμερ την ημέρα, για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Επίσημοι του Ιρακ συζητούν για την προμήθεια οχημάτων. Με αυτήν τη δραστηριότητα, όχι μόνον θα ζούσαν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, αλλά θα κάναμε και προσλήψεις».

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα κατέβουν στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα ΕΑΣ και την ΕΑΒ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι.