xartis_epikindinotitas_20130801_01Μπορεί αυτήν την ώρα η Θεσσαλονίκη να ψήνεται, όμως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονία, τις επόμενες ώρες ο καιρός θα αλλάξει.

 

Έτσι, στην κοιλάδα του Αξιού θα φυσήξει «Βαρδάρης» απόψε που θα κρατήσει μέχρι αύριο το μεσημέρι, στη συνέχεια θα γυρίσει σε «νοτιά» και αύριο το βράδυ θα ξαναγυρίσει σε «Βαρδάρη» που θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Για αύριο, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται, γενικά, αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί, βρειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την κατάσταση επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, για αύριο, Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη, όπως και η Κασσάνδρα και η Σιθωνία, θα είναι στην πολύ υψηλή κατηγορία (και λόγω θερμοκρασιών, αλλά και λόγω ανέμων). Ο Άθως και η υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία θα είναι στην υψηλή κατηγορία.

Στην πολύ υψηλή κατηγορία θα έιναι, ακόμη, η Αττική, η ανατολική Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η νότια Εύβοια.

Δείτε το χάρτη:

xartis_epikindinotitas_20130801_01