Έντονο διάλογο στη Βουλή είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παντελής Καψής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ. 


Την αντίδραση του κ. Καψή προκάλεσε η φράση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σας γνωρίζω και σας εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, εσείς ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο». 

«Έχω πει ότι μπορώ να απαντήσω γι΄ αυτά που λέω, γι΄ αυτά που κάνω, όχι γι΄ αυτά που είμαι. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχθηκα ποτέ να πάω στο δημόσιο, αλλά αναγκάστηκα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, ακολούθησα την πορεία που ακολούθησα», είπε ο κ. Καψής.

Και παρέμβαση Σταμάτη
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για την ΕΡΤ. Ο υπουργός παρατήρησε πως ο κ.Τσίπρας με την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Τηλεόραση επιχείρησε να παρατίενει την αίσθηση της συζήτησης σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μία συζήτηση για την οποία «το επίσημο όργανο του κόμματός σας δεν αφιέρωσε, χθες, ούτε μία αράδα».