diadilosi_ekth_edoth_20130716_01.jpg

Δεν έλειψε η ένταση στο ένα από τα δύο συλλαλητήρια, κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

sxolikoi_fylakes_diadilosi_20130716_01.jpg

Το ένα συλλαλητήριο οργανώθηκε από  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(ΕΚΘ) και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το δεύτερο από το ΠΑΜΕ.

syntaxioyxoi_diadhlosi_20130716_01.jpg

Η αρχική συγκέντρωση για το συλλαλητήριο του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έγινε έξω από το κτίριο της ΕΤ 3. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, ενώ τον λόγο πήραν εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ΕΡΤ 3, εκπρόσωποι των Ενώσεων καθηγητών από τη Μέση Εκπαίδευση και της Πρωτοβουλίας Σωματείων. Όλοι τους διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τις κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα.

dimotiki_astynomia_diadilosi_20130716_01.jpg

Δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με μηχανοκίνητη πορεία ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Λίγο πριν φθάσουν εκεί, όμως, άρχισαν τα παρατράγουδα:

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκα φραστικά και αποδοκίμασαν τους δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποχωρήσουν από την πορεία για να μην δημιουργηθεί ένταση και συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποίησαν συνέλευση.

kathigites_diadilosi_20130716_01.jpg

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας στην οδό Τσιμισκή, καθηγητές κατέβασαν την πινακίδα ιδιωτικού ΙΕΚ.

Με το που οι πορείες κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών αποπειράθηκε να μπει στην αυλή του κτιρίου για να πραγματοποιήσει κατάληξη.

et3_diadilosi_20130716_01.jpg

Και τα τρία γεγονότα ήταν βούτυρο στο ψωμί κάποιων που θέλουν να αμαυρώσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί ότι ο κόσμος που πήρε μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο υπολογίζεται στα 6.000 άτομα…

pame_diadilosi_20130716_01.jpg

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Σοφία Καλαντίδου, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

pame_diadilosi_20130716_03.jpg

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα την επαναλάβουν από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Μέσω διαδικτύου υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στον Λευκό Πύργο, ενώ την ίδια ώρα η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Καλαμαριά.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης και στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης κήρυξαν για αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου.