troika_tomsen_01.jpg

«Με τις πιθανότητες για συμφωνία να έχουν αυξηθεί σημαντικά», σύμφωνα με τη δήλωση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας και οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται αυτή την ώρα, προσδοκώντας

να οριστικοποιηθούν τα κείμενα, βάσει των οποίων θα υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Θεατρική παράσταση

Άλλη μια πράξη της θεατρικής παράστασης, με πρωταγωνιστές την τρόικα και τη διακομματική μνημονιακή κυβέρνηση, τελειώνει, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το διαφαινόμενο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων,σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και καταλήγει:

«Όσο θα παίζεται αυτό το έργο, ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Πρέπει να τελειώνει μαζί με τους πρωταγωνιστές του».

ΚΚΕ: Οδηγούν στη διάλυση οι απολύσεις

«Οι απολύσεις -με ή χωρίς διαθεσιμότητα- χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν στη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, δήμους, κ.ά. που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

ΔΗΜΑΡ: Επιμένουν στο λάθος

Η τρόικα επιμένει δογματικά στην εφαρμογή των λανθασμένων στοιχείων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, σχολίασε η ΔΗΜΑΡ για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Χαρακτήρισε, παράλληλα, αδιέξοδη την αποδοχή από την κυβέρνηση ενός διαρκούς συμβιβασμού.