lathremporio_tsigara_karydoxori_20130724_01.JPG

Έξυπνο κόλπο είχαν στήσει οι λαθρέμποροι τσιγάρων, στο Καρυδοχώρι Σερρών. Είχαν παρατήσει ένα κλειστό ημιφορτηγό σε δασική περιοχή του χωριού και, με πολλά, σύντομα δρομολόγια, το γέμιζαν λαθραία τσιγάρα, έτσι ώστε να μην κινήσουν την προσοχή.

Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν την πληροφορία, ότι κάποιοι είχαν οργανώσει κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, από τη γειτονική Βουλγαρία. Έτσι, κατά τη διάρκεια ερευνών, εντόπισαν το ημιφορτηγό.

Αντί να προχωρήσουν σε κατάσχεση των λαθραίων τσιγάρων, έστησαν καρτέρι και διαπίστωσαν ότι ένας 26χρονος κι ένας 49χρονος πήγαν, το πρωί της Τρίτης, να ελέγξουν το φορτίο. Τους συνέλαβαν και περίμεναν τους υπόλοιπους. Λίγη ώρα αργότερα, έφθασαν στο σημείο ένας 27χρονος κι ένας 54χρονος, για να αγοράσουν λαθραία τσιγάρα. Συνελήφθησαν κι αυτοί, ενώ ένας 40χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος και «αφεντικό» των δύο αγοραστών, αναζητείται.

lathremporio_tsigara_karydoxori_20130724_02.JPG

Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν 50.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα και οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται στις 160.000 ευρώ. Επίσης, στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και δυο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, που είχε χωρίς άδεια.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.