poliodomia_thessalonikis_01.jpg

Μετακομίζει από την οδό Μανουσογιαννάκη, η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης. Για περισσότερα από 30 χρόνια (από το 1981), το οκταώροφο κτίριο της Μανουσογιαννάκη 6, φιλοξενούσε τη μεγαλύτερη πολεοδομία της Βόρειας Ελλάδας, όμως πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά άλλο κτίριο για να μεταφέρει τις υπηρεσίες του.

 

Οι εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια είχαν ζητήσει την μετακόμιση της υπηρεσίας και αποκαλούσαν «άρρωστο» το κτίριο, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες μηχανικών για τη στατική του επάρκεια. Από την υπηρεσία, μετά τις αλλαγές στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», εξυπηρετούνται οι ανάγκες της Θεσσαλονίκης και της Τριανδρίας, ενώ παρέχεται υποστήριξη στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη και μέρους του Δήμου Παύλου Μελά (για τις περιοχές Πολίχνης και Ευκαρπίας).

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει δημοσιοποιηθεί ήδη και αφορά στη μίσθωση για 12 χρόνια ενός ακινήτου, που θα περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης για τη στέγαση των υπηρεσιών, ωφέλιμης επιφάνειας τουλάχιστον 2.500 τ.μ. και στο ίδιο ή σε όμορο (σε επαφή) κτήριο, χώρους βοηθητικής χρήσης για τη στέγαση του αρχείου, ωφέλιμης επιφάνειας τουλάχιστον 2.000 τ.μ. Επίσης, θα μπορεί να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ και θα διαθέτει τουλάχιστον δέκα χώρους στάθμευσης και πιστοποιητικό ανώτερης κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός των επόμενων 20 ημερών.