skoypidia_stratopedo_m_alexandroy_20130701_02.jpg

Τη μετατροπή χώρων του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» σε σκουπιδότοπους καταγγέλλει ο Γ. Κυριλλίδης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

 

Μάλιστα, ο κ. Κυριλλίδης υποστηρίζει ότι «οι ρίψεις αυτές είναι εμφανές ότι γίνονται επί μεγάλο  διάστημα (πιθανόν κι ετών) αφού τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους! Μάλιστα σε ορισμένα σημεία -και λόγω και των βροχών- έχουν γίνει ένα με το έδαφος και μπορείς να ανέβεις και να πατήσεις  επάνω»! Κατηγορεί, δε, προσωπικά το δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον αντιδήμαρχο Γ. Κουσίδη και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, για την κατάσταση αυτή.

skoypidia_stratopedo_m_alexandroy_20130701_04.jpg

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» επισημαίνει ότι, στα σημεία αυτά παίζουν παιδιά, ενώ άλλοι δημότες βγάζουν για βόλτα τα κατοικίδιά τους, θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός αυτό και άκρως επικίνδυνο», επισημαίνει ότι «τα στρατόπεδα δεν τα θέλουμε για να αποθέτουμε κάθε λογής σκουπίδια αλλά για να δημιουργήσουμε συνθήκες αναψυχής και ευεξίας στους κατοίκους» και ζητά από τη διοίκηση του δήμου να πάρει «άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου αυτού γεγονότος».

skoypidia_stratopedo_m_alexandroy_20130701_01.jpg