Το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να εξετάσει σύντομα το ενδεχόμενο μετακίνησης υπαλλήλων εντός των ορίων των Περιφερειών. Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση των περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.


Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, που παραδέχτηκε ότι κάποιες Περιφερειακές Ενότητες έχουν έλλειψη υπαλλήλων και κάποιες όχι, «η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το υπάρχον νομικό πλαίσιο καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνονται μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών». Πρόσθεσε ότι από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε πως δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα κινητικότητας των υπαλλήλων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.

Δήλωσε «υπέρ της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού στο δημόσιο και κατά των οριζόντιων αποφάσεων και επιλογών είτε αυτές αφορούν σε απολύσεις είτε σε κινητικότητα».

Το κλείσιμο της Περιφέρειας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ζήτησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Κώστας Μπούμπας ενώ τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα ζήτησε ο Αδάμ Δράγας. «Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα κινητικότητας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μάρκος Μπόλαρης και πρόσθεσε ότι υλοποιείται «μόνο με δημοσιονομικές προσλαμβάνουσες» που δεν έχουν καμία σχέση με τη αποτελεσματικότητα του κράτους και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου ζήτησε ο Γιάννης Ζιώγας.