Θυμάστε την ταινία "Πράσινες Τηγανιτές Τομάτες"; Ε, τώρα, στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης γυρίζεται καινούργια: "Κίτρινες... φαρμακερές μπανάνες"!


Γνωστή είναι η τεχνική των φρουτεμπόρων, να τοποθετούν τις άγουρες μπανάνες σε ειδικούς φούρνους, για να κιτρινίζουν και να φαίνονται ώριμες όταν καταλήγουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Κάποιοι, όμως, στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο: Πότιζαν με φυτοφάρμακο τις άγουρες μπανάνες, για να κιτρινίζουν πιο γρήγορα και να φαίνονται ώριμες...

Οι επιτήδειοι εντοπίστηκαν και, εναντίον τους, επιβλήθηκε πρόστιμο. Παράλληλα, όμως, η υπόθεση στάλθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κι εκείνος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και να επιβληθούν επιπλέον μέτρα κατά των ασυνείδητων εμπόρων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησαν οι εισαγγελικές Αρχές, υπάρχουν εκθέσεις που δείχνουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου, απαγορευμένου φυτοφάρμακου στα προϊόντα που ελέγχθηκαν.

Η έρευνα την οποία ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.