Να ικανοποιηθούν οι αντικρουόμενες πλευρές, μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων, και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, με τη συνύπαρξη του μετρό και των αρχαίων. Αυτό προτάσσει, σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής και στον Γ. Μούλκα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας. 


«Ούτε ή άλλως, πριν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού την επόμενη απόφασή του, δεν μπορούσε να γίνει καμία εργασία στο σκάμμα της Βενιζέλου», λέει ο κ. Τσίτουρας και προσθέτει: «Άρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας σταμάτησε μία ούτως ή άλλως σταματημένη εργασία. Εμείς, ως Αττικό Μετρό ΑΕ, περιμέναμε την απόφαση του ΚΑΣ, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οπωσδήποτε, όμως, η απόφαση του ΣτΕ αλλάζει τώρα τα δεδομένα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, η οποία χορηγήθηκε κατόπιν προσφυγής του δήμου Θεσσαλονίκης, «αποτελεί καμπανάκι για όλους – για τους πολίτες, τους φορείς και τους υπεύθυνους – να καταλάβουν ότι πρέπει να σκεφτούν πιο σοβαρά και να δουν το κοινό όφελος, που επιτάσσει και μετρό και αρχαία. Και τα δύο είναι χρήσιμα. Εάν αποκλείσουμε το ένα από τα δύο, θα κάνουμε τεράστιο λάθος».

Ο κ. Τσίτουρας προαναγγέλλει πέμπτη λύση: «Είμαστε στο τελικό στάδιο μίας νέας, εξειδικευμένης μελέτης, η οποία αξιοποιεί και συνθέτει τα επιμέρους στοιχεία των τεσσάρων γνωστών λύσεων που έχουν προταθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το ΑΠΘ», λέει.

Έτσι, η εταιρία ανασχεδιάζει το σταθμό, κάτι που θα στοιχίσει 3,5-5 εκ ευρώ σε χρήμα και έξι μήνες επιπλέον κατασκευής σε χρόνο. Ο κ. Τσίτουρας κάνει λόγο για μοναδικό σταθμό, που δε θα έχει προηγούμενο στον κόσμο, αφού, ουσιαστικά, θα είναι ένα μουσείο το οποίο θα επισκέπτονται 65.000 άνθρωποι την ημέρα...
_____________________________________________________________________

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο www.aggelioforos.gr