Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, για τον απολογισμό του έργου της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξε, τελικά, αντίδραση, από την παράταξη Μπουτάρη.


Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», με ανακοίνωσή της, κριτικάρει τόσο τη στάση της παράταξης Γκιουλέκα, που αποχώρησε από τη συζήτηση, όσο και τις καταγγελίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και την ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Δεν περιμέναμε, όμως, από ένα κυβερνητικό κόμμα που οφείλει, κατά τεκμήριο, να είναι στοιχειωδώς σοβαρό, όπως η ΝΔ (Οργάνωση Θεσσαλονίκης), αλλά και από πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο υφυπουργός κ. Γκιουλέκας, να εκτεθούν τόσο άσκεπτα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτών της πόλης αλλά και των δικών τους ψηφοφόρων και επιδεικνύοντας εκτεταμένη απώλεια της αίσθησης του πραγματικού κόσμου, στην προσπάθειά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση δια της απουσίας τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Γίνεται, ακόμη, λόγος για «παραληρούντες wannabήδες, που η δικομανής και η αριθμομανής έξαψή τους “αποκαλύπτει” κάθε τόσο “σκάνδαλα” και “ατασθαλίες” της σημερινής διοίκησης του Δήμου» (σ.σ. σαφής η αιχμή για τον επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη Χρ. Μάτη, ο οποίος στήριξε την παράταξη Μπουτάρη στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών), αλλά και για «ορφανά της ανατροπής του μακρόχρονα εγκατεστημένου συντηρητικού, φαύλου και αναποτελεσματικού σύστηματος διοίκησης το 2010»!

Μάλιστα υπάρχουν προσωπικές αιχμές κατά του υφυπουργού Παιδείας Κ. Γκιουλέκα: «Επιπλέον, ο κ. Γκιουλέκας -που εσχάτως «δοξάζεται κρυπτόμενος» από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου-, φωνασκεί μακρόθεν, ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, ότι «η Θεσσαλονίκη λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου”. Την ίδια στιγμή, ως υφυπουργός της κυβέρνησης, απολύει (!) αυτούς τους “φιλότιμους εργαζόμενους”. Εκτιμούμε ότι θα αργήσει πολύ να εμφανιστεί live στο δημαρχείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία κατηγορείται για αμετροέπεια και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Σ. Σιμόπουλος.

Από το ύφος της ανακοίνωσης γίνεται σαφές πως η Πρωτοβουλία ανοίγει μέτωπα, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να συσπειρώσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, την ώρα που το 80% των στελεχών της προέρχονται, ή ανήκουν, στο συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.