deth_pyrgos_ote_1-003.jpg

Τη δημιουργία μίας μόνιμης Γραμματείας στη Θεσσαλονίκη, που θα υποστηρίζει το επιχειρηματικό κομμάτι της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), με σκοπό τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, δρομολογεί η ΔΕΘ-Helexpo.

Στο πλαίσιο αυτό, θα καθιερωθεί σε ετήσιο θεσμό στην πόλη η διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ με τη συμμετοχή της ΠαΔΕΕ μετά και το πρώτο επιτυχημένο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία ομογενών βουλευτών και επιχειρηματιών. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη δημιουργείται ομάδα εργασίας, που θα προετοιμάσει το επόμενο φόρουμ.

«Η ομογένεια είναι η αιχμή του δόρατος για την πατρίδα μας αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, τονίζοντας ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τη δυναμική της ΠαΔΕΕ, ως σημαντικού δικτύου για την προώθηση των οικονομικών συναλλαγών με το εξωτερικό. «Από πέρσι δεσμευτήκαμε ότι η συνεργασία θα έχει διάρκεια και ατζέντα» ανέφερε σχετικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως «σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης, το φόρουμ αυτό θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και να υπάρξει δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα».

Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, κ. Τζον Πανταζόπουλος, τόνισε πως η ελληνική ομογένεια έχει δύναμη στο εξωτερικό, πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ελλάδας. Ο ίδιος τόνισε την δυναμική της Μακεδονίας στο μέτωπο της επιχειρηματικότητας, που, όπως είπε, χρειάζεται να γίνει γνωστή στις ξένες αγορές, ενώ χαιρέτισε την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στην ΠαΔΕΕ και τη ΔΕΘ-Helexpo.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου φόρουμ, οι ομογενείς βουλευτές και επιχειρηματίες εξέφρασαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν την Ελλάδα, διατυπώνοντας παράλληλα τους προβληματισμούς τους για τα θέματα της φορολογίας, του χρόνου αδειοδότησης των επενδύσεων, αλλά και της διαφθοράς.