Αίσθηση προκαλεί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου εκφράζει την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί ο ίδιος τα καθήκοντά του και τον θαυμασμό του για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 


Μάλιστα, προαναγγέλλει τη συγγραφή βιβλίου «όταν έρθει η ώρα» για να αφηγηθεί όσα έχει ζήσει από την ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι η κριτική που κατά καιρούς δέχεται από το κομματικό κράτος επιβεβαιώνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Σημειώνει επίσης πως -αν και ξέρει πως μπορεί να παρεξηγηθεί – θαυμάζει τον κ. Σόιμπλε για την αυταπάρνησή του, για το γεγονός ότι αν και παράλυτος μετά από δολοφονική επίθεση παίζει έναν τόσο σημαντικό ρόλο και μάλιστα με τόση θέρμη.

«Είναι άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ επισημαίνει ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε πολύ άσχημη εικόνα για την Ελλάδα.«Δεν θέλω να ξέρετε τι μου έλεγε ο Σόιμπλε, πέρυσι, τι μου έλεγαν όταν πήγα πρώτη φορά στο Eurogroup», τονίζει. Και συνεχίζει: «Πιστεύω, όμως, ότι του έχω αλλάξει άποψη. Αυτό έχει φανεί ήδη από τη στάση της Γερμανίας. Θα τα γράψω όλα σε βιβλίο όταν έρθει η ώρα».

Κατά τα άλλα, δεν δίνει σημασία στην κριτική που του ασκείται ακόμη και από βουλευτές της συμπολίτευσης:

«Έχω πολλούς φίλους, μην κοιτάτε τι λένε δημόσια. Είναι ένα απομεινάρι του παλιού πολιτικού συστήματος: Αυτό σημαίνει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου!!! »

_______________________________________

Από τα http://www.alexiptoto.com και iefimerida.gr, μέσω harisvasiadis-rota.blogspot.com