"Έφυγε" χθες από κοντά μας και κηδεύεται, σήμερα, η Πολυξένη Μηλιαρά - Βλαχάκη, επί 35 χρόνια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και "ψυχή" του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.


Τα συλληπητήρια και τη συμπαράστασή της στην οικογένειά της, εκφράσει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει:

"Τα 35 χρόνια θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και ο πλούτος των δραστηριοτήτων της, την κατέστησαν σύμβολο προσφοράς στην πόλη, στο θεσμό της οικογένειας, στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεότητα μέσα από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Κέντρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία ως μέλος και πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, εμπνέοντας τους πάντες με την δική της στάση ζωής που έμοιαζε να μετουσιώνει την αναπηρία της σε κινητήριο δύναμη".

Η κα. Μηλιαρά-Βλαχάκη, υπήρξε πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου για τρεις τετραετίας, πρόεδρος του Κέντρου Μουσικής δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου παραπληγικών Μακεδονίας για δύο τριετίες. Για τη συνολική προσφορά της στην πόλη και στους πολίτες, έχει τιμηθεί και από τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., αλλά και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και από την Ακαδημία Αθηνών το 2004.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα και ώρα 18:30 από τον Ι.Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα κοιμητήρια.