Χωρίς την καταβολή αντιτίμου από γονείς και κηδεμόνες, θα φιλοξενηθούν, από τον Σεπτέμβριο, 1.335 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα 422 θα είναι βρέφη και τα 913 νήπια. 


Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα χρήματα για την φιλοξενία των παιδιών, που ανέρχονται σε 4.033.400 ευρώ, θα τα πάρει ο δήμος από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με τίτλο δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι 17 δημοτικοί - παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου (βρίσκονται στις οδούς Αγγελοπούλου, Πατρών, Άνω Πόλης, Διογένους, Θέρμης Α’ και Ολυμπιάδος οι πρώτοι και σε Αγίας Σοφίας, Δημητρίου Πολιορκητού, Θεαγένους Χαρίση, Κωλέττη, Μαντινείας, Μέγας Αλέξανδρος, Πανοράματος, Τριών Ιεραρχών, Υψηλάντου, Φωκά και Χαριλάου οι δεύτεροι).

Όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα, «το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και σε άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία».

Η δράση με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 08 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα υλοποιηθεί έως την 31/8/2014.