ekbiastes_2012_01_21_02.jpg

Σε κάθειρξη 11 χρόνων και έξι μηνών και χρηματική ποινή 15.600 ευρώ καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

 

Ο Καραμπέρης φέρεται ως ο επικεφαλής κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την καταδίκη του, μπορεί να ασκήσει έφεση και να αφεθεί ελεύθερος, ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων).

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε, σε φυλάκιση 18 μηνών, υπάλληλός του, που φερόταν ως “εισπράκτορας”, σε φυλάκιση οκτώ μηνών δημοσιογράφος που φέρεται, επίσης, να ενέχεται στην υπόθεση και σε φυλάκιση έξι μηνών η γραμματέας του επιχειρηματία (καταδίκες με τριετή αναστολή).

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της δίκης, οι περισσότεροι από τους μάρτυρες κατηγορίας ανασκεύασαν τις καταθέσεις τους και έλεγαν πως δεν τους εκβίαζε κανείς, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν ήταν τοκογλύφος και πως διευκόλυνε άλλους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του.